Google Performance Max prikladan je za kampanje

Potreba za stalnim poboljšavanjem reklamnih kampanja i njihovim prilagođavanjem interesima korisnika glavni su problemi s kojima se marketingaši susreću u svom radu. Google nije ostao ravnodušan na poslovne potrebe te je svoje napore usmjerio na razvoj fleksibilnog, automatiziranog mehanizma koji bi omogućio postizanje ciljanih rezultata uz manje napora. Tako je rođen Google Performance Max – rješenje koje vam omogućuje da zaboravite na ručno upravljanje reklamnim kampanjama. Proizvod je prvenstveno namijenjen organizacijama za e-trgovinu.

Pogledajmo što je Google Performance Max (GPM), koje prednosti ima novi proizvod, a također proučimo kako možete automatizirati oglašavanje bez ugrožavanja rezultata.

 

Što je Google Performance Max?

Google Performance Max je nova vrsta automatizirane reklamne kampanje koja se temelji na ugrađenim analitičkim mogućnostima tražilice. Glavne prednosti rješenja su:

  • povećanje pokrivenosti . Kampanje obuhvaćaju organsko pretraživanje, prikazivačku mrežu, Gmail, YouTube, Discover, Google Maps;
  • postizanje svojih ciljeva . Google samostalno kreira kampanju koja zadovoljava vaše prioritete i odabire ciljanu publiku za prikazivanje oglasa;

 

  • automatizacija . Performance Max Google Ads generira oglase na temelju učitanih oglasa i također koristi umjetnu inteligenciju za odabir ponuda bez ručne kontrole;
  • sposobnost praćenja preferencija ciljane publike . Izvješća Google Performance Max (GPM) omogućuju vam proučavanje izvedbe pojedinačnih oglasa;

 

  • koristiti postojeće informacije o ciljanoj publici za brzo postizanje boljih rezultata . Ako vam ovo nije prvi put da pokrećete reklamnu kampanju, onda vjerojatno znate za najvrjednije konverzije i kupce. Ovi se podaci mogu navesti tijekom procesa postavljanja kampanje, što će vam omogućiti da brže dobijete ciljani rezultat.

 

 koje se prikazuju na više različitih kanala. Projekt je pogodan za one koji žele da se poruke mijenjaju u stvarnom vremenu i imaju jasno definirane ciljeve.

Mogućnosti automatizirane GPM kampanje

Google Performance Max smanjuje količiniti Baza podataka e -pošte za funkciju posla stabu ručnog rada uključenog u upravljanje reklamnim kampanjama. Korisnik samo treba dati ključne informacije o ciljevima kampanje, njezinom proračunu i ključnim pokazateljima. Google samostalno upravlja ciljanjem i prikazom oglasa, automatski kontrolira proračun i bira ponude.

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

 

U Performance Max Google Adsu to možete učiniti gotovo bez interakcije korisnika – sustav će samostalno prikupiti potrebne informacije i na temelju njih izgraditi reklamnu kampanju koja ispunjava vaše ciljeve. Međutim, ovaj pristup ima značajan nedostatak – prisutnost primjetnog kašnjenja u dobivanju rezultata. Googleu može trebati 6 do 8 tjedana da prikupi i prouči podatke o vašoj ciljanoj pub Kuidas koostada ja rakendada Facebooki turundusstrateegiat lici. Tek nakon takvog otklanjanja pogrešaka kampanja će početi djelovati i donijeti rezultate. Iz ovoga možemo zaključiti da je sudjelovanje korisnika u procesu izgradnje reklamne kampanje poželjno. Može raditi u isto vrijemekontekstualno oglašavanje u Google Adsu, kao i novi projekt u realizaciji.

Iako nije u potpunosti automatiziran, Performance Max obavlja dobar dio ručnog rada uključenog u postavljanje pojavljivanja oglasa na više platformi. Ugrađeni mehanizam licitiranja olakšava postizanje vaših ciljeva. Zadatak voditelja je osigurati sustavu početne podatke za brzo pokretanje, te kontrolu i prilagodbu kampanje.

U Performance Maxu možete jednostavno postaviti prikazivanje oglasa samo novim korisnicima. U tu svrhu postoji ugrađena značajka prikupljanja kupaca koja vam omogućuje da lako identificirate one koji još ne znaju za vaše poslovanje.

 

Privlačenje novih kupaca može uključivati ​​smanjenje količine prometa i povećanje cijene po potencijalnom kupcu, ali često ovaj pristup može poboljšati učinkovitoom sm clean emai jerst kampanje.

Marketinški stručnjaci nisu došli do istog zaključka u vezi s Performance Max Google Ads: nekima se ne sviđaju informacijska ograničenja u obliku nedostatka međupodataka, drugi su oduševljeni mogućnostima strojnog učenja.

Prednosti i nedostaci Performance Max

Općenito, Performance Max je zanimljivo i obećavajuće rješenje. Međutim, kao i svaka vrsta kampanje na Google stranicama, ima i prednosti i mane.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *