Prije nego što možete razviti cjelovitu strategiju

Sadržaj vlada svijetom, a content marketing vlada internetom. Danas možete pristupiti internetu s gotovo bilo kojeg mjesta na planeti. Želimo vam ne samo reći što je content marketing, već vam i konkretnim primjerima pokazati kako funkcionira. Uostalom, tamo gdje su neki marketinški alati učinkoviti, drugi neće dati nikakve rezultate. A vaš zadatak je da ne pogriješite u izboru!

Što je content marketing

Content Marketing je tehnologija za kreiranje i distribuciju sadržaja koji je relevantan za ciljanu publiku kako bi je privukli i potaknuli na djelovanje. Drugim riječima, content marketing je informacija koju vaši kupci dobivaju u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Ali ovdje postoji nijansa. Ovaj marketinški alat radi bolje od bilo kojeg izravnog oglašavanja ako je strategija sadržajnog marketinga pravilno razvijena i implementirana.

Ciljevi marketinga sadržaja

 

sadržaja, morate odlučiti kojim ciljevima težite u svojoj marketinškoj kampanji. Obično postoji pet kategorija:

  1. Povećanje svijesti o robnoj marki.
  2. Privlačenje prometa na web mjesto (i u trenutnoj fazi iu budućnosti).
  3. Generiranje potencijalnih kupaca (pokretanje lanca radnji do konačne prodaje).
  4. Povećanje stope konverzije.
  5. Zadržavanje kupaca i motivacija za ponovnu kupnju.

Naravno, vaši ciljevi marketinga sadržaja mogu se djelomično razlikovati i nadopunjavati drugim zadacima: upselling, cross-selling, povećanje lojalnosti, širenje ciljane publike itd. No ipak većina tvrtki radi upravo na ovih pet područja.

Kako funkcionira content marketing?

Dakle, već smo saznali da je ovo područje internetskog marketinga puno učinkovitije od izravnog oglašavanja. Uz njegovu pomoć možete postići različite ciljeve. Načelo content marketinga je da se uz pomoć raznih vrsta poruka (tekst, video, audio, infografika itd.) šire informacije o brendu i posljedično poboljšava ugled tvrtke. Stručnjaci za kreativce:

  • dijeliti korisne podatke;
  • upoznati vas s posebnostima poslovanja;
  • nude načine za rješavanje problema koji su problematični za korisnike.

Ostvarivanje strateških ciljeva ovisi o planu sadr Baza podataka e -pošte za funkciju posla žajuobjave, o tome koji se podaci daju u fazi upoznavanja s proizvodom, neposredno prije kupnje ili narudžbe te nakon toga.

Ciljevi marketinga sadržaja

Content marketing, kao moderan alat za promicanje online poslovanja, omogućuje vam rješavanje niza taktičkih problema:

Baza podataka e -pošte za funkciju posla

  1. Povećan promet na stranici i povećana konverzija. Ljudi prije kupnje imaju tendenciju proučiti značajke proizvoda ili usluge i odlučiti koji su im parametri važniji. Informativni materijali pomažu u detaljnom razumijevanju ovih pitanja. Osim toga, što je proizvod složeniji, skuplji i tehnološki napredniji, to je veća potreba za proučavanjem svih njegovih karakteristika. Dakle, ako postavite blog na web mjesto, to će vam pomoći povećati promet na web resursu u cjelini i u budućnosti povećati konverziju web mjesta.
  2. Demonstracija stručnosti tvrtke. Za mnoge potro Гэтая новая функцыя YouTube робіць відэа больш зручнымі і даступнымі šače važno je da su kupili proizvod ili naručili od najboljih stručnjaka. Materijali profesionalaca pomoći će to naglasiti.
  3. Povećanje svijesti o robnoj marki. Vraćajući se uvijek iznova na stranicu, gdje se stalno mogu pronaći nove i relevantne informacije, korisnik se postupno sjeća naziva tvrtke koja nudi nove proizvode. Na taj se način postupno poboljšava ugled marke i stvara se njezina pozitivna slika u svijesti potrošača.

Na kraju, želimo naglasiti da ostaje otvoreno pitanje koje probleme tvrtka rješava uz pomoć content marketinga. Stvar je u tome što su mogućnosti ovog marketinškog alata gotovo neograničene.

Primjeri marketinga sadržaja

Radi jasnoće, pogledajmo primjere content maeusm afb directory jeravrketinga iz potpuno različitih područja.

Tvrtka RedBull sponzorira mnoga ekstremna natjecanja i stvara kreativne videe na YouTubeu:

 

Tvrtka JBL – objavljivanje vijesti o izdavanju novih proizvoda na popularnim blogovima:

 

Navigacijska usluga Komoot – slanje zanimljivih materijala s ponudom za preuzimanje aplikacije ili prijavu za plaćenu pretplatu:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *