Intervju s Margheritom Benzi, profesoricom logike i filozofije na UNIUPO-u

Kako bih pronašao odgovore koje sam tražio na ChatGPT-u vratio sam se (virtualno) na fakultet. Profesorica logike i filozofije znanosti Margherita Benzi imala je strpljenja pratiti me u mojoj vihornoj potrebi da znam. Ugodan intervju o etici i umjetnoj inteligenciji.

Što ćete pronaći u ovom članku:

  1. Logičko zaključivanje u uvjetima neizvjesnosti: intervju s Margheritom Benzi
  2. Što se podrazumijeva pod umjetnom inteligencijom
  3. Povezivanje ljudskog osjećaja s umjetnom inteligencijom
  4. Zašto je čovjek počeo proučavati AI
  5. Je li zamisliva budućnost u kojoj će strojevi preuzeti ljude?
  6. Uloga generativnih algoritama u ljudskom mišljenju
  7. Postaje li misao bez značenja zbog umjetne inteligencije?
  8. Što se podrazumijeva pod Etikom umjetne inteligencije?
  9. Znači li proučavanje etike umjetne inteligencije mijenjanje igrača u raspravi?
  10. Kako današnja djeca doživljavaju Četvrtu industrijsku revoluciju?
  11. Kakvo lice trebamo dati umjetnoj inteligenciji?
  12. Materijal za učenje više o umjetnoj inteligenciji
  13. Hvala

Umoran od slušanja Katilinovih govora o ChatGPT- u i umjetnoj inteligenciji koji dolaze iz svakog kutka planeta, odlučio sam poslušati savjet Čarobnjaka Merlina: ” Kada si tužan, jedino što možeš učiniti je nešto naučiti. To je jedina stvar koja nikad ne zakaže .”

Nakon određene dobi, da biste nešto naučili, idete na Sveučilište. Stoga sam za Kupite ponudu za broj mobitela molio profesoricu Margheritu Benzi da mi da malo svog dragocjenog vremena za izradu ultrakratkog zbornika o etičkim i filozofskim implikacijama umjetne inteligencije.

Kupite ponudu za broj mobitela

 

Intervju s Margheritom Benzi, profesoricom logike i filozofije na Sveučilištu Istočni Pijemont

Margherita Benzi je prof SEO põhiolemus hõlmab veebisaidi sisu esorica logike i filozofije znanosti na Odsjeku za pravne, ekonomske i društvene znanosti Sveučilišta Istočnog Pijemonta . Među njegovim publikacijama su svesci Ilreasoning uncertain. Vjerojatnost i logika u umjetnoj inteligenciji (1997.); Otkrijte uzroke. Kauzalne mreže, konteksti, vjerojatnosti (ostatak 2005.); Pojedinačni uzroci (2020). Autorica je priloga u časopisima kao što su “Disputatio”, “Historia Mathematica”, “History and philosophy of Logic”, “International Statistic Review”, “Topoi” i “Intelligent Systems”. Margherita Benzi uređivala je i online magazin “Networks”.
 

Logičko zaključivanje u uvjetima neizvjesnosti: intervju s Margheritom Benzi

Profesore, kako primjenjujete logičko razmišljanje u uvjetima nesigurnosti? Možete li nam reći od čega se sastoji vaše istraživanje?

Riječ “nesigurnost” pojavljuje se u raznim disciplinama i znanstvenim područjima, s vremena na vrijeme pop yeezys shoes rimajući različita tehnička značenja: posebno mislimo na fiziku ili ekonomiju. U Umjetnoj inteligenciji govorimo o reprezentaciji nesigurnog znanja i razmišljanja u uvjetima nesigurnosti, kada se ne možemo ograničiti na zaključivanje samo u terminima istine ili laži i primijeniti metode klasične deduktivne logike.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *