Vodič za automatske objave i raspored priča za affiliate marketere

Za one od vas koji tek počinju kao affiliate marketeri na društvenim medijima, dosljednost u objavljivanju sadržaja prema unaprijed određenom rasporedu je glavni ključ uspjeha u izgradnji angažmana, zar ne? Međutim, ponekad je problematično ako ste dosta pokretni. Obično će to rezultirati odgođenim objavama, a utjecaj će biti zaglavljeni postotak angažmana.

AlisrećomMeta je razvio novu funkciju koja postoji

već dugo vremena, ali malo ljudi zna za nju, ili čak i ako znaju za nju, rijetko je koriste, da, zakažite post. Iako su kružile glasine da će raspored objavljivanja uticati na angažman. Da, u osnovi sve ovisi o sadržaju koji predstavljamo, ako ne odgovara

ciljnoj publici i ne privlači pažnju

jasno je da će se angažman smanjiti i bez korištenja funkcije “rasporedi objavu”.Ovaj članak će raspravljati o specifičnom tutorijalu o koracima 2024 Ažurirani broj telefona iz cijelog svijeta za zakazivanje automatskih objava na Instagramu, kako feedova tako i kolutova. Ostanite čitati OK..

2024 Ažurirani broj telefona iz cijelog svijeta

Šta je raspored objava na Instagramu?

Možda na Instagramu često čujete izraz “zakažite objavu”, ali šta je to zapravo? Zakažite objavu je funkcija koja vam omogućava da pripremite i odredite vrijeme kada će vaš sadržaj biti automatski objavljen na Instagramu. Ova funkcija je vrlo korisna, posebno za one od vas koji imaju druge aktivnosti ili želite osigurati da vaš sadržaj bude objavljen u najboljem trenutku kako biste dobili maksimalan angažman.

Izvještavajući sa SocialPilot-a, sljedeće  prednosti korištenja rasporeda objava:Zakazivanjem objava možete upravljati velikim brojem sadržaja odjednom. Ovo štedi vaše vrijeme jer ne morate ručno učitavati sadržaj svaki dan.

2. Dosljednost sadržaja

Zakazivanje objava pomaže vam da ostanete Fordelene ved Naga mudra og hvordan det hjælper med at balancere livet dosljedni u objavljivanju sadržaja. Ovo je važno za izgradnju angažmana i formiranje publike prema cilju koji želite

3. Poboljšajte kvalitet sadržaja

Zato što imate više vremena da se dobr atb directory  pripremite za proizvodnju sadržaja. Pa, kvalitetan zakazani sadržaj je obično efikasniji jer se trenutno ne osjećate kao da vam se žuri

pripremite se unaprijed, smanjujući greške u kucanju ili formatiranju postova.

4. Analiza i strategija

Zakazivanjem možete lakše analizirati koji je sadržaj najefikasniji i na osnovu te analize planirati svoju strategiju sadržaja.

5. Fleksibilnost vremena objavljivanja

Možete odabrati najoptimalnije vrijeme za objavljivanje na osnovu analize kada je vaša publika najaktivnija iako imate zauzet i nepredvidiv raspored.

Također pročitajte: 

Funkcija na Instagramu se koristi za zakazivanje objava sadržaja i priča

Evo nekih funkcija na Instagramu koje možete koristiti ako trebate zakazati objavljivanje sadržaja na feedovima i pričama:

A. Kako zakazati objave na Instagram aplikacijama

 

Vodič o zakazivanju objava na Instagram aplikacijama, provjerite je li Instagram račun promijenjen u poslovni, a ne osobni. Za IGTV objave, feedove i kolutove, koraci su isti, u ovom vodiču uzimamo primjer post feeda:

 

4. Kliknite na “napredne postavke”

Aktivirajte objavu rasporeda i odredite raspored i vrijeme prema onome što želite, a zatim kliknite na “gotovo”

B. Kako pogledati zakazani sadržaj

 

Da provjerite raspored, možete otići na stranicu profila, zatim otvoriti znak za humberger (3 reda dolje) možete kliknuti na ‘Planirani sadržaj’ da vidite sve zakazane objave.

3. Kliknite na “Postavljanje”

U “Placement” možete odabrati da li ćete zakazati na Facebooku, Instagramu ili oboje.

Odaberite “kreiraj objavu” i također možete vidjeti pregled kada se objavi ovaj post

Također možete kreirati zakazane priče koristeći Meta Business Suite u mobilnoj aplikaciji, koraci su manje-više isti.

Pročitajte i:  na Instagramu

Planiranje sadržaja je važno, ali postoji još nekoliko stvari na koje morate obratiti pažnju da biste maksimalno povećali efikasnost svog sadržaja na Instagramu. Evo nekoliko savjeta koje možete primijeniti da biste postigli učinkovite rezultate:

1. Objavite u pravo vrijeme

Važno je znati kada je vaša publika najaktivanje u večernjim satima ili vikendom može biti efikasnije od redovnog radnog vremena. Ali zapamtite, ovo ovisi o vašoj publici, stoga provjerite “uvide” svog Instagram računa za preciznije podatke.

Možete vidjeti iz “insighta” na svom Instagram nalogu, tamo možete vidjeti kada i koje dane je vaša publika aktivna

2. Koristite sadržaj kalendara

Kalendar sadržaja pomoći će vam da ostanete organizirani i osigurate da imate dobar izbor sadržaja. Pomoću kalendara sadržaja možete pripremiti strategije za određene događaje ili važne dane koji su relevantni za vašu nišu.

3. Obratite pažnju na učestalost objavljivanja

Pronađite pravu frekvenciju objavljivanja kako se pratiocima ne bi dosadilo. Općenito, objava jedan do dva puta dnevno se smatra idealnim, a dovoljno je najmanje 2 ili 3 posta sedmično. Ali opet, ovo zavisi od preferencija vaše publike.

4. Prilagodite se ciljnoj publici

Sadržaj koji kreirate mora biti zanimljiv i relevantan za ciljnu publiku. Na primjer, ako su ciljna publika ljubitelji putovanja, tada će im postovi o putničkim savjetima ili novim destinacijama biti zanimljiviji. Dobro poznavanje vaše publike i poznavanje onoga što traže na Instagramu pomoći će vam da kreirate zanimljiviji sadržaj.

5. Sadržaj mora biti relevantan i zanimljiv

Svaki sadržaj koji objavite mora imati dodatnu vrijednost za vaše pratioce. Ovo može biti korisna informacija, zabava ili inspiracija. Kvalitetan sadržaj ne samo da privlači pažnju već i potiče interakciju, poput komentara i dijeljenja.

Ključ za uspješnu izgradnju affiliate marketinškog naloga na Instagramu nije samo u učestalosti ili vremenu objavljivanja postova, već i u kvaliteti i relevantnosti sadržaja koji predstavljate. Ne zaboravite

Slijedeći ove savjete, bit ćete bolje pripremljeni da razvijete efikasnu i zanimljivu strategiju sadržaja na Instagramu. Sretno!

Želite saznati više o affiliate marketingu? Hajde, pridruži se

Registrirajte se kao ACCESSTRADE izdavač sada. Budite vrhunski izdavač i iskoristite prednosti.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *