9 tips voor aantrekkelijkere productbeschrijvingen

Verkoop geen konijn in een zak

Geef duidelijk aan wat het product is, waarvoor het dient en wat het kan . Wees specifiek. Zou je C-niveau uitvoerende lijst  een horloge van 15k kopen om vervolgens te horen te krijgen dat het “gemaakt is van hoogwaardige materialen”? Beter een antiparasitaire halsband , waarmee u precies weet waartegen hij uw huisdier beschermt.

Creëer een idee van hoe het zal zijn als de klant jouw product gebruikt (proeft, draagt, rijdt ermee…). Welke jurk draag jij het liefst op een date? “Een nauwsluitende jurk van viscose met lange mouwen en een diepe halslijn” of “Een jurk die je laat stralen elke keer dat je hem draagt”?

Gebruik woorden in de tekst die een zintuiglijke ervaring oproepen . Onthoud dit vooral als u voedsel of cosmetica verkoopt.

2. Denk vanuit het perspectief van de klant

Beschrijf de productparameters niet (u kunt ze in een tabel zetten), maar leg uit waarom mensen uw product zouden moeten kopen . Kan het iets extra’s doen vergeleken met andere soortgelijke producten? Hoe zal het hun leven gemakkelijker maken? Misschien omdat het niet veel ruimte in beslag neemt in de kofferbak? Of zal het sneeuwruimen versnellen?

 

C-niveau uitvoerende lijst

3. Stel je je ideale klant voor

Met andere woorden, wees duidelijk over wie u target en schrijf op een manier waardoor zij u begrijpen . Persona’s die  we will discover how uw typische klanten vertegenwoordigen, zijn een geweldig hulpmiddel . Overdrijf het niet met vreemde woorden. Als uw product meer voor mannen bedoeld is, wees dan kort en bied cijfers en gegevens in tabellen aan . Vrouwen luisteren meer naar kleurrijke teksten .

4. Vind je eigen toon en stijl

Houd rekening met ek leads  uw doelgroep en hoe u wilt handelen . Als u zich op een jonger publiek richt, kunt u dit aanvinken. Als je dure voedingssupplementen verkoopt, toon dan respect aan je klanten door te poepen. Welk imago streef je na? Wil jij in de herinnering van mensen blijven als fragiele fee of als klassenschurk ? Volg in elke communicatie de ingestelde tonaliteit.

5. Hoe duurder het product, hoe meer show

Structureer de productbeschrijving goed : geef eerst de naam en vervolgens 1-2 zinnen die de essentie van het product beschrijven: wat het is, waarvoor het wordt gebruikt, wat het kan doen. Voeg een paragraaf toe met een meer gedetailleerde beschrijving. Hoe duurder en minder gebruikelijk het product, hoe vaker u de beschrijving moet openen. Een camera voor bijna honderdduizend is geen koopje.

6. Wees niet droog, toon emotie

Een aankoop doen is een emotionele aangelegenheid, nietwaar. En het oproepen van de juiste emoties hoort bij een gerenommeerd merk.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *