Как да поддържаме бели зъби след избелване?

Поддържането на бели зъби след избелване на зъбите е задача за всеки, но ако току-що сте завършили първото си лечение с озонирано избелване на зъбите, ще бъде предизвикателство да се справите с поддръжката. Редовната домашна грижа е един от най-важните аспекти за поддържане на бялото на вашите зъби ярки. Това може да включва четкане с четка с мек косъм след всяко хранене и пиене на много вода, за да поддържате средата около зъбите си чиста и влажна между посещенията в клиниката за избелване на зъбите .

1) Редовно мийте зъбите си

Не забравяйте да спазвате Изпълнителен списък на ниво С редовната си рутинна орална хигиена след избелване на зъбите. Възможно е да се наложи да миете четка и да почиствате с конец по-често от обикновено, за да постигнете възможно най-добрите резултати. В края на краищата вие сте ги избелили и сте работили усилено, за да ги направите бели, така че защо да оставите цялата тази упорита работа да отиде на вятъра? Ако измиете зъбите си скоро след хранене, можете също да премахнете остатъците от храна и потенциалните агенти, които оцветяват зъбите. Създайте си навик да миете зъбите си веднага след консумация на храни, които ги оцветяват, ако искате да ги запазите бели.

2) Почистете зъбите си с конец

Ако искате зъбите ви да останат бели, почистването с конец е задължително. Ако искате да поддържате зъбите си здрави и без плака, трябва да ги почиствате с конец поне веднъж на ден. Плака се образува, когато материал се събира по линията на венците и в пролуките между зъбите.

 

 

3) Спрете пушенето

Вижте също   най-добрите начини за company and happier with their jobs it often  облекчаване на болката при зъбна невралгия

Зъбите могат забележимо да се обезцветят от пушенето. Като цяло не е добре за вашето здраве и може да има сериозни последици. Би било парадоксално да избелите зъбите си и след това да започнете да пушите отново. Затова е добра идея да превърнете отказването от цигарите във ваша основна цел. Консултирайте се с Вашия лекар за начини да направите отказването по-лесно, както и за по-здравословни варианти, ако не можете или се борите да откажете цигарите. Зъбите ви ще бъдат по-бели и здравето ви ще се подобри драстично, ако спрете да пушите.

4) Рутинни посещения при зъболекар и корективно избелване

Ходенето на рутинни стоматологични  hn lists прегледи е съществен аспект от поддържането на здрави зъби и венци. Професионалното почистване на зъбите два пъти годишно е препоръчително за тези, които искат да запазят усмивката си блестяща и красива. По време на почистването на зъбите зъболекарят може да отстрани всякакви следи от плака, да обработи зъбите ви с флуорид и да гарантира, че усмивката ви е блестяща и здрава.

Заключение

Избелването на зъбите може да бъде доста трудна задача, особено ако тепърва започвате с нея. Може да ви отнеме известно време, за да свикнете с процеса и да се уверите, че зъбите ви се избелват с правилната сила за вас. След като го овладеете, ще откриете, че лесно ще поддържате новооткритата си белота. Независимо дали изберете да избелите зъбите си с продукт за избелване на зъби без рецепта или чрез най-добрите продукти за последваща грижа и избелване в кабинета с професионален дентален специалист, важно е да запомните, че резултатите ще варират от човек на човек и времето, което сте готови да отделите за избелване на зъбите си, също ще окаже влияние върху вашия успех.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *