Причини, поради които получаването на застрахователна полица „Живот“ вече е по-необходимо в ерата след Covid

Светът беше значително повлиян от COVID-19. Последвалите блокирания предизвикаха множество теории и разследвания за това как новият начин на живот може да повлияе на хората.

Едно обаче е сигурно: преминаването през пандемията даде на много от нас възможността да спрем, да помислим и да оценим много основни елементи от живота си, като например нашите финанси. Значението на финансовата сигурност беше подчертано поради пандемията и много хора разбраха значението и ползите и  от животозастрахователната полица .

Ако все още се колебаете дали имате нужда от животозастрахователна полица, следните причини могат да ви помогнат да получите по-добра картина:

1. Финансова подкрепа и сигурност за вашите близки

Това е предимството на животозастрахователната полица, което трябва да се има предвид най-много. Дори след като починете, семейството ви може да остане лишено от вашата подкрепа. Животозастраховането може да осигури жизненоважна подкрепа на вашите зависими лица, след като си отидете, като например да действа като източник на доходи, да покрива образователните разходи на вашето дете или да предлага съществена финансова стабилност за вашия съпруг.

С повишения риск за живота порад Купете списък с номера на мобилни телефони и COVID, необходимостта от продукт, който се грижи за близките, е необходима повече от всякога. Въпреки че пандемията може да е утихнала, тя даде урок, че несигурно събитие може да изникне по всяко време. Животозастрахователната полица може да бъде ефективен начин да защитите себе си и своите близки срещу подобни несигурности.

2. По-добро управление на дълга за вашите близки

Купете списък с номера на мобилни телефони

Не искате да натоварвате семейството an coherent image of the company  си с дългове по време на криза. Ако имате финансови задължения като заем или дълг по кредитна карта, може да се окаже голяма отговорност за семейството ви да ги изплати, ако не сте наоколо. Може да се наложи да загърбят мечтите си, за да платят за тези задължения .

Ако решите да вземете подходящата животозастрахователна полица, вашите близки ще могат да изплатят всеки съществуващ дълг, включително заеми за автомобили, лични или кредитни карти.

3. Инвестиционни възможности за финансов растеж

Тъй като това е продукт, предназначен за дългосрочен план, той може да ви помогне да постигнете дългосрочни цели като спестяване за пенсиониране или покупка на жилище. Освен това ви предлага разнообразие от инвестиционни възможности, които са подходящи за различни типове инвеститори. Конкретни застрахователни продукти, които могат да помогнат за получаване на възвръщаемост в зависимост от пазарното представяне, могат да бъдат избрани, ако човек има апетит за риск за същото.

По този начин правилният животозастрахователен план може да помогне за защитата на бъдещето на вашите близки, както и да даде шанс да получите обвързана с пазара възвръщаемост за вашия финансов растеж по време на несигурни времена.

Прочетете дребния шрифт, ако изберете пол bt lists итика, свързана с инвестиции, за да разберете напълно потенциалните рискове и възвръщаемост.

4. Функции за планиране на пенсиониране за по-добро бъдеще

Кой не би искал техните пенсионни фондове да продължат да растат, докато не се пенсионират? Безпокойството за настоящата пандемия не трябва да ви възпира от създаването на по-добро бъдеще.

 Можете да се уверите, че имате постоянен източник на редовен доход през годините на пенсиониране, като приложите животозастрахователна полица с пенсионен план или функции за анюитет. Можете да гарантирате това до известна степен, като правите редовни плащания или паркирате еднократна сума в животозастрахователен продукт, ориентиран към пенсионирането.

Някои от тези планове може да предлагат фиксирана сума пари на редовни интервали. Този вид уверение може да бъде голяма подкрепа, за да помогне на вас и вашите близки да преминете през трудни времена.

5. Данъчни спестявания за намаляване на данъчните разходи

Съгласно раздел 80C от Закона за данъка върху доходите от 1961 г. премията, платена за животозастрахователна полица, отговаря на условията за максимално данъчно облекчение от Rs.1,5 lakhs. Освен това постъпленията, получени от полицата при смърт или падеж, са необлагаеми съгласно раздел 10 (D) от същия закон. Тези обезщетения са предмет на условията, посочени в Закона за данък върху доходите. 

В момента в Индия има 2 данъчни режима – нов и стар. За да получите желаното от вас данъчно облекчение, изберете правилния след консултация с експерт. Можете да изберете промяна на режима през следващата финансова година.

Заключение:

Животозастрахователният план може да бъде фантастичен продукт за осигуряване на защита и за насърчаване на потребителите да пестят систематично пари, което им помага да изградят здравословен корпус.

В зависимост от вашите финансови отговорности и зависими от вас лица, може да имате нужда от различни суми по животозастрахователна полица в различните периоди от живота си.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *