NFT за създатели: Всичко, което трябва да знаете

Търсите нов начин да продавате своите NFT за създатели: Всичко, което трябва да знаете произведения на изкуството? Любопитни ли сте как да превърнете своето изкуство в NFT?

В тази статия ще откриете какво трябва да знаят създателите, когато стартират NFT проекти.

Тази статия е създадена съвместно от Амбър Витория и Майкъл Стелзнер. За повече информация относно Амбър превъртете до Други бележки от този епизод в края на тази статия.

Защо да продавате вашите творчески творби като NFT?

Ако сте фотограф, писател. музикант или Списък с номера на Whatsapp създател на видеоклипове, който разчита на икономиката на творците, излагането на изкуството ви на нова аудитория и предоставянето на.

повече начини на хората да ви подкрепят и събират работата ви са ключови за изкарването на прехраната. Превръщането на вашата работа в NFT отговаря на всички тези полета и още.

Художничката Амбър Витория казва, че една от най-добрите части на нейните арт проекти за NFT е да се сприятелява с колекционери, които оценяват нейната работа и могат да я обсъждат с нея, като й помагат да израсне като художник.

Тя изсече и продаде първите си NFT произведения на изкуството на MakersPlace в началото на 2021 г., но процесът беше скъп. По това време изсичането на.

един NFT й струваше приблизително $500. Инвестирането на този тип пари в изсичане на NFT, което може или не може да се продава, се чувстваше финансово рисковано.

Докато Амбър изучаваше как други артисти работят

с NFT, тя откри OpenSea — NFT пазар, който ви позволява да посочите NFT и да го цените, без да го сечете, което позволява на купувача да плати таксите, свързани с сеченето.

През август 2021 г. разходите за изсичане на. произведения на изкуството, тъй като NFT станаха по-достъпни, така че Амбър стартира своята встъпителна.

колекция от 25 уникални цифрови абстрактни фигуративни произведения на цена между .25 и 1 Ethereum (ETH) или $2000 и $2500.

Като се обляга на NFT, Амбър може да продаде .работата си като.изящно изкуство и да потвърди, че тя е създателят, като същевременно се свързва с нови хора и колекционери по целия свят.

Какво печели колекционерът от това? Притежателите на NFT на .Amber имат достъп до файл с цифрово изкуство на произведенията на изкуството, които могат да изтеглят и притежават и показват на стената. Файл с висока разделителна.

Cпособност от 600 dpi на вашето произведение на изкуството трябва да бъде достатъчно качествен, за да се случи това.

Може ли някой да изтегли този файл? На теория да. Но ако лице, което не е притежател, се опита да използва това произведение на изкуството за комерсиална употреба, блокчейнът ще покаже, че той не го притежава и вие можете да преследвате законни .

Kанали по същия начин, както бихте направили при всяко друго обстоятелство.

Заинтригуван? Преди да се включите. Oтделете малко време, за да научите за NFT и да решите какъв е смисълът им в контекста на вашето изкуство. Например, не се чувствайте сякаш трябва да пуснете всичко, което правите като NFT.

Ние разглеждаме ключовите точки по-долу.

Два вида изкуство за NFT проект

Първото нещо, което трябва да обмислите, е какъв тип изкуство ще пуснете: изкуство 1 от 1 или генеративно изкуство.

Любопитни ли сте как да използвате AI?

Наскоро стартирахме ново шоу,. Kоето помага на търговци, творци и предприемачи да разберат бизнес приложенията на AI.

Домакин е Майкъл Стелзнер и изследва тази вълнуваща нова граница с лесни за разбиране термини.

Изтеглете любимото си приложение за подкаст и потърсете AI Explor. (Потърсете корицата, показана вдясно.) Или щракнете върху бутона по-долу за повече информация.

1-от-1 NFT чл

Произведенията на изкуството 1-на-1 са in the case of an online store точно това, което звучат. уникално произведение на изкуството. Ако искате да се облегнете на ексклузивност с вашите произведения на изкуството, парчетата 1-от-1 ще ви помогнат да поддържате, защото ще бъдат изсечени по-малко бройки.

Generative NFT чл

Генеративното изкуство е по-сложно. Този br lists стил на NFT произведения на изкуството разчита на код за създаване на NFT по един от двата начина.

В първия се пише код, за да се създаде изцяло .произведението на изкуството, докато всеки NFT се сече. Например  колекцията от Erick Calderon или  колекцията от Jen Stark, като и двете са създадени с помощта на платформата ArtBlocks.

Във втория художникът (или артистите) създава като цветове или фонови дизайни. Кодът е написан, за да присвои на случаен принцип една версия на всеки актив или характеристика на всеки NFT в монетния двор; това обикновено се наблюдава в PFP проекти.

Ако целта ви е да създадете достъпна колекция от. изкуство, която много хора могат да закупят, генеративното изкуство е добър начин да обмислите, защото можете да изсечете няколко произведения около една тема.

Независимо от типа изкуство, който изберете да използвате, следващата стъпка е да решите как ще пуснете своите NFT.

4 начина, по които създателите и артистите могат да пуснат NFT

Независимо дали се прилага за печатни издания. или пространството на NFT, пускането на 1 от 1 означава, че произведението е уникално. Това е първото и единствено парче от поредица от 1.

Изданията с ограничено издание се различават. по това, че пускате определен брой части в ограничен комплект в блокчейна. След това, въз основа на. променливата на интелигентния договор, можете да позволите на хората да купят единичен NFT от набор от 30 или да им позволите да купят пълен набор от NFT, който включва множество неномерирани NFT в колекция от да речем 30 или 50 броя.

Процесът за тези две версии е ясен. Вие изброявате вашите NFT или колекция на пазар и купувачът плаща таксите, свързани с сеченето.

Трета опция е да се пусне ограничено във времето издание. Kоето определя номера на изданието въз основа на определен период от време. Amber пусна ограничено издание със 7-минутен прозорец за сечене на 0,07 ETH, като очакваше между 50 и 100 души да секат. В края на нейния прозорец на монетния двор 400 души бяха изсекли NFT.

И накрая, четвъртият вариант включва притежател, който изгаря един или няколко от един тип NFT, за да получи нов тип NFT.

Последните два процеса са малко по-сложни и. могат да се управляват с помощта на Manifold.

Готови ли сте да надстроите своята маркетингова стратегия?

Вземете експертно обучение и ненадминато изживяване на конференцията, когато посетите Social Meia Marketing World—от вашите приятели в Social Meia Examiner.

Разширете обхвата си, увеличете ангажираността си и увеличете продажбите си. Станете маркетинговия герой, от който се нуждаят вашата компания или клиенти!

Като ценен читател можете да спестите $890 от билет за пълен достъп, ако действате сега. Разпродажбата приключва във вторник!

Manifold и NFT за създатели и артисти

е удобна за артисти „платформа за сечене на NFT, която позволява на създателите на Web3 да секат своите NFT, като същевременно запазват творческата си собственост, запазват произхода във веригата и взаимодействат с всички популярни NFT пазари.“

С прости думи, Manifold позволява на артистите. да секат NFT и да притежават своя интелигентен договор. На пазар като Opensea, собствеността върху интелигентния договор се споделя между художника и пазара.

Защо едноличната собственост има значение? Първо, ще знаете точно какво е и какво не е във вашия интелигентен договор. Второ, ако искате да продадете NFT, който се променя с времето, процесът на управление на промените е много по-малко сложен, защото няма трета страна, с която да се справите. Вие имате едноличен контрол.

Освен таксите за транзакции, Manifold предоставя услугата си на артисти безплатно и има лесни за следване видео уроци, които ви превеждат през всичко, от което се нуждаете, за да създадете различни видове интелигентни договори, да изсичате своите NFT и да наложите своите възнаграждения.

Например, ако искате да направите пускане във време,.Manifold има добавка, наречена Claim Page, която ви позволява да дефинирате правилата, цената, датата на пускане,.Mрозореца за пускане и т.н. След като всичко е настроено, прозорецът на монетния двор автоматично отваря и затваря.

Как Manifold защитава възнагражденията на артистите

Друго ценно предложение за артисти, пускащи NFT с Manifold, е начинът, по който се налагат възнаграждения всеки път, когато NFT смени собственика си.

В своя интелигентен договор артистите могат да предвидят, че възнаграждението — процент от всяка продажба на техните NFT след изсичане от първоначалния. притежател, ще бъде изплатено на художника всеки път, когато NFT бъде продаден на друг притежател. Понастоящем блокчейнът ETH ограничава възнагражденията до 10% от продажбата.

В не много далечното минало

независимо дали възнагражденията са били предвидени в интелигентен договор, артистите трябваше да се регистрират за възнаграждения на всеки пазар. Това беше дълго, трудоемко упражнение и понякога отнемаше 24 часа, за да постигне резултат. През тези 24 часа артистите губеха от хонорари за всичко, което се продаваше. Понякога пазарите просто не налагат възнагражденията.

В отговор Manifold разработи плъгин, който. позволява на художниците да избират. къде могат да бъдат продадени и препродадени произведенията им, като им дава възможност да избират пазари, които защитават възнагражденията на художниците.

е визуален артист, поет и автор на  . Тя стартира девет NFT колекции и е бивш художествен директор във VaynerMeia. Последната й колекция е съвместна с Coinbase и стартира на 14 февруари 2023 г. Намерете я в .

Други бележки от този епизод

  • Свържете се с Michael Stelzner и  .
  • Гледайте интервюто и друго ексклузивно съдържание на.

Слушайте подкаста сега

Тази статия е извлечена отСлушайте или се абонирайте по-долу.

Ако ви е харесал този епизод на Web3 Business Podcast, моля,

Отказ от отговорност: Информацията, предоставена на този уебсайт, се предоставя единствено за образователни цели и не представлява никакъв съвет,. включително, но не само, инвестиционен съвет,.съвет за търговия или финансов съвет, и не трябва да третирате съдържанието. на уебсайта като такова. Social Meia Examiner препоръчва да проучите независимо всякаква информация, съдържаща се на този уебсайт, и да говорите с инвестиционен професионалист, преди да вземете каквото и да е решение за покупка, търговия, задържане или продажба на 

Открийте доказани маркетингови стратегии и съвети

Искате ли да отидете още по-дълбоко с вашия маркетинг? Вижте подкаста за маркетинг в социалните медии! Публикуван ежеседмично от 2012 г. насам, Social Meia Marketing Podcast ви помага да се ориентирате в постоянно променящата се. маркетингова джунгла с експертни интервюта от професионалисти в маркетинга.

Но не позволявайте на името да ви заблуди. Това шоу е за много повече от маркетинг в социалните медии. С над 600 епизода и милиони изтегляния всяка година, това шоу е доверен източник за търговците повече от десетилетие.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *