Kako se mikroplaćanja mogu koristiti u industriji digitalnog sadržaja

Mikroplaćanja su mala plaćanja korisnika, obično online. Prva generacija sustava mikroplaćanja nastala je sredinom ili krajem 1990-ih, a druga generacija pojavila se 2010-ih. Ova plaćanja obrađuju proizvoljno male količine novca i mogu se koristiti za unovčavanje digitalnog sadržaja. U ovom ćemo članku istražiti kako se mikroplaćanja mogu koristiti u industriji digitalnog sadržaja.

Mikroplaćanja su mala plaćanja koja korisnik izvrši

Mikroplaćanja su mala plaćanja koja korisnik vrši tvrtki. Ta plaćanja općenito nisu veća od 5 USD i mogu se izvršiti putem raznih kanala. Prva mikroplaćanja pojavila su se u ranom dot com boomu, kada su startupi tražili nove načine zarade na internetu. Tradicionalni modeli pretplate nisu radili za njih, a mikroplaćanja su predložena kao alternativa. Popis e -pošte za državu  Ovaj novi model isprva je hvaljen kao savršen za današnju kratku pozornost i brzi internet, ali njegov uspjeh je ostao nedostižan.

Popis e -pošte za državu

Mikroplaćanja imaju niz prednosti i z માસ્ટરક્લાસ છે. અને આજે આપણે એ દુનિયામાં a tvrtke i za potrošače. Za tvrtke, mikroplaćanja pružaju prikladno sredstvo za kupnju pojedinačnih dijelova sadržaja bez potrebe za brigom o agregaciji. Mikroplaćanja također daju korisnicima mogućnost da plate samo ono što im je potrebno.

Obično se izrađuju online

Mikroplaćanja su mali iznosi novca koji se obično vrše online. Mogu varirati od penija do 5,00 dolara i imaju nekoliko prednosti u odnosu na tradicionalne metode plaćanja. Na primjer, trošak proizvodnje i distribucije mikroplaćanja gotovo je ravan nuli. To znači da tvrtke mogu ponuditi ove proizvode po nevjerojatno niskim cijenama, ali prvo moraju izgraditi dovoljno količine da opravdaju početno ulaganje. Optimisti tvrde da će potrošači biti spremni platiti samo pet centi za novinski članak, 1 dolar za pjesmu ili 10 dolara za Microsoft Word.

Mikroplaćanja još nisu u širokoj upotrebi kao način online plaćanja, ali postoje razne platforme koje su specijalizirane za rukovanje ovim malim iznosima. To uključuje stranice poput Patreona, koje pokroviteljima omogućuju plaćanja kreatorima sadržaja. Korisnici se moraju registrirati na stranici, postaviti sigurnu lozinku i dati kreditnu karticu ili drugi način plaćanja kako bi izvršili transakciju. Nakon izvršene uplate, kreator će biti obaviješten e-poštom kako bi potvrdio transakciju i zatražio povratnu informaciju.

Oni mogu podnijeti proizvoljno male količine novca

Mikroplaćanja su način rukovanja malim iznosima novca. Međutim, oni imaju mnogo izazova. Trgovci moraju platiti troškove transakcije i mogu se s hk lists uočiti s problemima pokretanja. Sustavi mikro plaćanja također moraju biti pouzdani. Ta će pitanja zahtijevati velika financijska sredstva i puno rada.

Jedan od najvećih problema sa sustavima mikro plaćanja je nedostatak anonimnosti. Većina tradicionalnih sustava plaćanja pruža anonimnost korisnicima i trgovcima, no ta je anonimnost ugrožena u sustavima mikro plaćanja. Dok mnogi korisnici mogu cijeniti anonimnost, drugi bi možda željeli pratiti pojedinačne transakcije.

Mikroplaćanja imaju nekoliko prednosti u odnosu na tradicionalne sustave plaćanja. Korisnicima omogućuju slanje i primanje proizvoljno malih iznosa novca. Mikroplaćanja omogućuju korisnicima slanje i primanje novca bez potrebe da fizički rukuju novcem. Omogućuju korisnicima slanje i primanje novca bez bankovnog računa.

Mogu se koristiti za unovčavanje digitalnog sadržaja

소액결제 현금화 izdavačima nudi snažan novi alat za unovčavanje. Omogućuju izdavačima da naplaćuju malu naknadu za čitanje njihovog sadržaja, uslugu koja bi inače bila besplatna. Izdavači mogu upotrijebiti ovu opciju unovčavanja za dosezanje novog tržišta koje trenutno nije iskorišteno: povremeni čitatelji koji ne čitaju njihov sadržaj dovoljno da bi opravdali mjesečnu ili godišnju pretplatu. Ovo također oslobađa izdavače oslanjanja na “reklamne” članke ili digitalno oglašavanje.

Mikroplaćanja se mogu implementirati na više načina. Prvi je da se nekoliko manjih kupnji može spojiti u jednu veliku, što izdavačima omogućuje izbjegavanje transakcijskih naknada. Osim toga, mikroplaćanja se mogu koristiti za unovčavanje pojedinačnih dijelova sadržaja. Na primjer, iTunes sustav spaja nekoliko malih kupnji u jednu mjesečnu uplatu.

Mogu se koristiti za upravljanje transakcijskim naknadama

Mikroplaćanja su dobra opcija ako želite zadržati niske naknade za transakcije. Međutim, mikroplaćanja možda nisu pravo rješenje ako imate visok prag transakcijske naknade. U ovom slučaju, trebali biste pogledati sustav koji vam omogućuje spajanje više malih transakcija u jednu veliku. Na taj ćete način smanjiti potrebu za plaćanjem transakcijskih naknada trgovcu i također ćete povećati svoj ukupni prihod.

Kada koristite mikroplaćanja bez osjećaja, važno je razmotriti kako će to utjecati na ugovor o pretplati i prepaid sustav. Na primjer, pružatelji usluga pretplate mogu imati koristi ako ih mikroplaćanja učine konkurentnijima. Prije kreiranja pretplate, potrošači obično polažu novac za korištenje. Međutim, možda ga nikada neće upotrijebiti. Mikroplaćanja mogu omogućiti davateljima pretplate da saznaju više o preferencijama svojih korisnika i poboljšaju svoje ponude kako bi zadovoljile njihove potrebe.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *