6 изпитани и доказани вътрешни съвета за осъществяване на вашето обаждане за продажби

Както за начинаещи, така и за опитни търговски представители обажданията по продажбите могат да бъдат източник на безпокойство и страх, както и източник на голямо облекчение, вълнение, насърчение и каквото и да наричате онова невероятно шипящо усещане, което изпитвате когато сключите голяма сделка.

Може би емоцията, която ще изпитвате най-често обаче, е объркване.

Какво точно трябва да кажа тук? Кратко ли изразявам мнението си? Трябва ли да затварям повече от това?

Това са въпроси, пред които са изправени всички начинаещи търговски представители. Това е докато не научат точно как да подходят към осъществяването на обаждане за продажби.

В това ръководство ще

Покрийте 5-те основни вида обаждания за продажби
Дават ви 6 типа за извършване на силни търговски разговори
Обсъдете как CRM за продажби наистина могат да повишат нивото на способността ви за достъп до резултати от обаждания за продажби
Звучи добре?

Определение за обаждане за продажби

И така, разговорът за продажба непоискано телефонно обаждане ли е или предварително уговорена среща лице в лице?

WTAF??? Истината е, че обажданията за продажби могат да бъдат и двете.

Накратко, обаждането за продажби е всеки вид телефонен разговор, който имате с потенциален клиент, който се отнася до вашето намерение да им продадете вашите неща.

Доста просто.

Но има няколко различни вида обаждания за продажби (откъдето вероятно произтича горното объркване). Нека да разгледаме. 5 вида обаждания за продажби
Видове разговори за продажби

Нека да започнем този разговор, като кажем следното:

Всяка организация има различни имена за различните си видове обаждания. Някои биха могли да нарекат студено обаждане обаждане за контакт или обаждане за търсещи клиенти обаждане за откриване, или всякакви забавни, неагресивни имена, които използват, за да се чувстват малко по-малко „продавачи“.

Но както и да ги нарича вашата компания, обажданията за продажби наистина попадат в 5 категории. NСтудено обаждане е, когато се обадите на потенциален клиент и той не ви очаква (и вероятно дори не знае кой сте).

Нарича се студено обаждане, защото те са „студен“ потенциален клиент. Тоест те все още не са проявили интерес към вашия продукт.

По принцип се обаждате, за да кажете, хей, ние съществуваме, нашето нещо съществува, звучи ли като нещо, което искате да имате?

Струва си да се отбележи обаче, че студеното обаждане не трябва да включва действителна „продажба“.

Понякога се случва, като продавачът навън, който звъни и се опитва да ви продаде нов климатик.

Понякога обаче първоначалното студено обаждане е само въвеждащо обаждане.

Може просто да се стремите да Актуализиран телефонен номер за 2024 г. от цял ​​свят намерите подробности за компанията, да се опитвате да разкриете KDM (ключово вземане на решения) или да ги квалифицирате предварително, за да видите дали биха били подходящи да говорят с някой по-високо в хранителната верига във вашата търговски екип.

Списък с телефонни номера,
Купете списък с телефонни номера,
База данни с мобилни номера,
Данни за номер на мобилен телефон,

Планирано обаждане

Насроченото обаждане е буквално обратното на студеното обаждане.

Тоест човекът от другата страна на આપણી પોતાની મુખ્ય ક્ષણોને ઓળખવા અ линията очаква вашето обаждане.

Често те се случват, когато сте направили студено обаждане (или може би сте се свързали по имейл) и след това сте планирали deb directory време за обсъждане на потенциално съответствие между вашата компания и тази на потенциалния клиент (ако говорим за B2B продажби.)

3. Обаждане за търсене
Обаждането за търсене е вид обаждане за продажби, което е свързано с свързване със сравнително непознат потенциален клиент, за да видите дали той може да е подходящ за вас, за да продължите да го търсите.

Да приемем, че работите за B2B SaaS компания и сте търговски представител на тази компания.

Може да използвате обаждания за търсене, за да говорите с различни хора в бизнеса (може би с рецепциониста, може би с мениджъри на акаунти) и да научите малко повече за компанията.

Това ще ви позволи да определите първоначалното прилягане.

Например, ако имате минимум 5 места във вашия стартов план и компанията, с която говорите, няма 5 подходящи служители за вашия продукт, тогава ще сте решили, че те не са подходящи и ще дисквалифицира ги.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *