5 poreznih promjena za 2022

Nitko ne voli prijavljivati ​​svoje godišnje poreze , ali zahvaljujući promjenama u poreznom zakonu, mogli biste dobiti veći povrat ove godine nego 2021. Porezna uprava počet će prihvaćati porezne prijave 24. siječnja , a najbolje je da dobijete povrat poreza rano.

I pažljivo pratite svu korespondenciju koju dobijete od Porezne uprave. Evo pet promjena koje morate imati na umu dok se pripremate za podnošenje prijave.

1. Kredit za skrb o djetetu i uzdržavanim osobama udvostručen je

Ako ste 2021. platili čuvanje djece, ove godine biste mogli dobiti puno veći povrat poreza . Kredit za skrb o djeci i uzdržavanim osobama omogućuje roditeljima i skrbnicima da izravno smanje sav novac potrošen na vrtiće, čuvanje djece ili prijevoz iz svojih poreza.

Možete potraživati ​​do 8000 dolara za jednog uzdržavanika i do 16 000 dolara za dvoje uzdržavanika . Ovaj se kredit odnosi na svu uzdržavanu djecu mlađu od 13 godina.

Također možete koristiti poreznu olakšicu ako imate uzdržavanog supružnika ili pojedinca koji nije sposoban brinuti se o sebi, a živi s vama više od pola godine.

2. Porezna olakšica za djecu je privremeno proširena

Porezna olakšica za djecu dostupna je svima koji imaju djecu mlađu od 17 godina. Možete dobiti poreznu olakšicu od 3000 USD za djecu između šest i 17 godina i poreznu olakšicu od 3600 USD za djecu mlađu od pet godina.

Ove godine možete dobiti najveći mogući Kupite Bulk SMS uslugu iznos porezne olakšice čak i ako premašuje vašu obvezu saveznog poreza na dohodak za tu godinu. Međutim, Porezna uprava je ove godine izvršila predujmove poreznog kredita. Možete očekivati ​​da ćete od Porezne uprave primiti pismo s detaljima koliko ste primili 2021.

kupiti masovnu sms uslugu

3. Dostupni su rabatni krediti za oporavak

Porezna uprava je Amerikancima koji Top 10 Marketing and Advertising Agencies in Chicago, Illinois ispunjavaju uvjete poslala tri kruga plaćanja za ekonomski učinak. Ako nikada niste primili svoju treću isplatu poticaja , možete se kvalificirati za povratni kredit za oporavak . Možete se prijaviti na svoj internetski račun kod porezne uprave kako biste utvrdili jeste li primili sve tri uplate.

4. Olakšica za porez na zarađeni dohodak je proširena

Porezna olakšica na zarađeni dohodak dostupna bulk lead je obiteljima s niskim do umjerenim prihodima. Da biste se kvalificirali, morate zaraditi manje od 57.414 dolara u prethodnoj godini i imati manje od 10.000 dolara prihoda od ulaganja.

Ove godine kredit je dostupan radnicima bez djece koji imaju 19 ili više godina. Dostupan je i radnicima starijim od 65 godina. Obitelji s troje ili više djece koja ispunjavaju uvjete mogle bi dobiti maksimalni porezni kredit od 6728 USD.

5. Iskoristite posebne dobrotvorne porezne olakšice

Većina ljudi uzima standardni odbitak, tako da ne mogu odbiti svoje dobrotvorne priloge. Ali ove godine, Porezna uprava dopušta svakome tko uzme standardni odbitak da odbije i do 300 dolara kvalificiranih dobrotvornih donacija. Ako ste bračni par koji zajedno podnosite prijave , možete odbiti do 600 USD.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *