Passiv stemme på spansk gjort enkelt

lære spansk ? Lyst til at tage fat på avancerede emner? Så bliv ved, for denne artikel handler om passiv stemme på spansk!

I denne informative artikel lærer du om forskellen mellem aktiv og passiv stemme på spansk, og hvornår du skal bruge hvilken, afhængigt af hvad du vil kommunikere.

Som du vil se, kan den passive stemme være praktisk i tilfælde, hvor du ikke har brug for (eller ønsker!) at kommunikere, hvem der udførte en handling.

Du vil også se masser af eksempler på den passive stemme på spansk, så du hurtigt kan begynde at få styr på den.

Pro tip

Forresten, hvis du vil lære spansk hurtigt og have det sjovt, mens du gør det, er min bedste anbefaling Spanish Uncovered, som lærer dig gennem StoryLearning®.

Med Spanish Uncovered vil du bruge min unikke StoryLearning®-metode til at lære spansk naturligt gennem historie… ikke regler. Det er lige så sjovt, som det er effektivt.

Hvis du er klar til at komme i gang,  skal du klikke her for en 7-dages GRATIS prøveperiode .

Hvis du foretrækker at se videoer frem for at læse, skal du trykke på afspil videoen nedenfor fra StoryLearning Spanish YouTube-kanalen , der vil hjælpe dig med at mestre den passive stemme ligesom en spansktalende som modersmål:

Indholdsfortegnelse

Hvad er den passive stemme på spansk?

Før vi dykker ned i den passive stemme, lad os tale om, hvad den aktive stemme, dens direkte modsætning, er, og hvordan den virker. Vi kan se, at en sætning er skrevet med aktiv stemme, fordi subjektet er den, der udfører den handling, verbet beskriver.

Dette betyder, at subjektet er ‘agent’ for nævnte handling. Den struktur, du sandsynligvis vil se i aktive stemmesætninger, er [SUBJECT + CONJUGATED VERB + OBJECT]. For eksempel:

  • Pedro compra el chokolade. (Pedro køber chokoladebaren.)
  • Du er en Julia . (Jeg kysser Julia.)
  • Kritisk leyeron el manuscrito. (Kritikerne læste manuskriptet.)

I disse sætninger er el chokolade , Julia og el manuscrito det, vi kalder direkte objekter. Hvorfor? Fordi verbet virker direkte på dem, og fordi de modtager handlingen.

En anden grund til, at vi ved, at de uvodIzraz “chiasson smoke” često izaziva znatiželju er direkte objekter, er, at vi kan bytte disse ord med pronominerne lo, la, los eller las afhængigt af objekternes køn og antal: Yo los compro, Mariana la besa, Los críticos lo leyeron.

Spansk passiv stemme hjælper os med at sige det samme, men ved at vende tingene om. Hvordan så? Nå, ved at placere fokus på det direkte objekt frem for verbets subjekt.

Ligesom på engelsk har disse passive sætninger et ‘patient subjekt’ (for at bruge det tekniske udtryk!), med andre ord et subjekt, der ikke udfører handlingen. I stedet falder handlingen på den. Lad os se, hvordan de tidligere eksempelsætninger kan omdannes til den passive stemme:

  • El chocolate es comprado por Pedro . (Chokoladebaren er købt af Pedro.)
  • Julia es besada por mí . (Julia bliver kysset af mig.)
  • El manuscrito fue leído por los críticos . (Manuskriptet blev læst af kritikerne.)

I disse tilfælde er det, der plejede at være det direkte objekt, blevet sætningens subjekt. Det kan vi se, hvis vi fokuserer på den person- og taloverensstemmelse, de nye fag har med verberne.

I sætning nummer to indeholdt den aktive version et verbum i første person ental, mens den passive version har et i tredje person.

Og hvad skete der med de tidligere fag? Nå, vi kan deb directory finde dem i slutningen af ​​de nye sætninger, introduceret af ordet por (af). Men Pedro, mí og los niños er ikke direkte objekter, men noget der kaldes complemento agente (agent).

Dette supplement kan være en person, et dyr eller endda en genstand, som i sætningen La casa fue destruída por un gran tronco (Huset blev ødelagt af en stor træstamme). 

Hvordan man danner den spanske passive stemme

Så hvordan danner du passive sætninger på spansk? Den struktur, du skal bruge, er [EMNE + VERB SER CONJUGATED + ACTION VERB AS PARTICIPLE + AGENT].

Der er tre ting, du bør huske på for at bruge den spanske passive stemme med ser (at være) med succes:

1) Hjælpeverbet ser er bøjet i samme tid som handlingen. For eksempel, hvis du taler om en tidligere begivenhed, bør du konjugere ser i en hvilken som helst af de tilgængelige datidsformer, såsom pretérito perfecto simple eller pretérito imperfecto .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *